Hoppa över till innehåll
Sportdesign Distanskurs V16 är en Kurs

Sportdesign Distanskurs V16

apr 15 - sep 5, 2019

13.500 SEK Anmäl

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan

                                                                                                                                                                                                  Alla kurser


SPORTDESIGN PÅ DISTANS V16

Utbildningen kan delbetalas. Kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se om delbetalning önskas.

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv, ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!


Kursen passar dig som
…har ett brinnande intresse för design och sport! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver fortbilda dig inom just sportdesign


Kursledare
Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av sportdesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper
Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk
Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment
Branschkunskap, materiallära, teckning/ proportioner, formgivning och designprocessens alla delar.

Upplägg 

Denna utbildning är en grundkurs i Grafisk Design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter.

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 
Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror.
Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår utbildning i Illustrator.

En fysisk träff
Kursen är helt på distans, men en fysisk träff hos oss på Textile Fashion Center i Borås erbjuds under kursperioden. Detaljerad information om den fysiska träffen ges under kursens gång.

Arbetsinsats
Kursen är på 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs
Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel för effektiv sportdesign. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs. 

Framtid
Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

CSN
Kursen är ej CSN-berättigad.

Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här 


 Tillbaka till sportdesign