Hoppa till innehåll
Sportdesign Distanskurs löpande kursstart är en Kurs

Sportdesign Distanskurs löpande kursstart

Tidsgräns: 140 dagar

13.500 kr Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan

                                                                                                                                                                                                  Alla kurser


SPORTDESIGN - DISTANS

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig grunderna inom sportdesign. Brinner du för sport och friluftsliv, ger vi dig de grundläggande verktygen för att själv designa och utveckla morgondagens sportmode!


Vill du direktbetala anmäl dig genom att klicka på knappen ovan "Anmäl dig till kursen".

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se


Kursen passar dig som

Har ett brinnande intresse för design och sport! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver fortbilda dig inom just sportdesign.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av sportdesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment

Branschkunskap, materiallära, teckning/ proportioner, formgivning och designprocessens alla delar.

Upplägg 

Denna utbildning är en grundkurs i Grafisk Design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på kreativa processen & kreativa flödet 

Denna kurs fokuserar på den kreativa processen och det kreativa flödet. Du får arbeta med proportioner, form, färg och material. Du lär dig alla steg i designprocessen och tillverkningsmomenten för att ta fram/utveckla ett sportkoncept.

Det går utmärkt att kombinera Sportdesign med utbildning inom programvaror.
Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan exempel kombinera kursen i Sportdesign med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel för effektiv sportdesign. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 CSN

Kursen är ej CSN-berättigad.

                                                       VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här