Hoppa över till innehåll
Modedesign Distanskurs V19 är en Kurs

Modedesign Distanskurs V19

maj 6 - sep 26, 2019

13.500 SEK Anmäl

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan
                                                                                                                                                                                                  Alla kurser

MODEDESIGN PÅ DISTANS 

Utbildningen kan delbetalas. Kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se om delbetalning önskas.

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om modedesign.
Du får arbeta med designprocessen, från målgrupp till färdig skissad modekollektion. Du lär dig grunden och hur man arbetar med form färg, material, målgrupps- och trendanalys.


Kursen passar dig som
… Har ett brinnande intresse för design och mode! Oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar tidigare erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom designområdet med fokus på modedesign.

Kursledare
Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av modedesign. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper
Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk
Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment
Idé, trendanalys, målgruppsanalys, färgsättning och teckningstekniker, materialval, plaggskiss och presentation. 


Upplägg 
Denna utbildning är en grundkurs i Modedesign. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter.

En fysisk träff
Kursen är helt på distans, men en fysisk träff hos oss på Textile Fashion Center i Borås erbjuds under kursperioden. Detaljerad information om den fysiska träffen ges under kursens gång.

Arbetsinsats
Kursen är på 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på förkunskaper och ambitionsnivå.

Efter avslutad kurs
Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med modedesign. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs. 

Framtid
Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad. 

Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här 

Tillbaka till modedesign