Hoppa till innehåll
Illustrator grundkurs - utan handledning är en Kurs

Illustrator grundkurs - utan handledning

Tidsgräns: 70 dagar

2.900 kr Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan
                                                                                                                                                                                                  Alla kurser

ILLUSTRATOR GRUNDKURS, UTAN HANDLEDNING - DISTANS

Adobe Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som bransch standard inom grafisk design, webb, mode etc. Den här kursen fungerar antingen som en introduktion till programmet för dig som är nybörjare och vill testa verktyget på egen hand, eller som en uppfräschning av minnet för dig som tidigare läst en kurs i Illustrator eller arbetat i programmet, men det kanske var ett litet tag sedan.  


Vill du direktbetala anmäl dig genom att klicka på knappen ovan "Anmäl dig till kursen".

Önskas faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se


Kursen passar dig som

…vill arbeta med grafisk design, formgivning och digitalt skapande, samt produktion av grafiskt material. Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om programmet Illustrator. Det är en bra grund för dig som vill komma igång med Illustrator om du saknar tidigare erfarenheter inom programvaran.

 

Programvaran Illustrator

Illustrator är ett vektorbaserat ritprogram som kan räknas som bransch standard inom grafisk design, webb, mode etc. Illustrator kan vara ett lite ovant program att sätta sig in i på egen hand, oftast behövs en introduktion, vilket denna kurs ger. Programvaran erhåller varje kursdeltagare själv från adobe.com. 

 

Kursens huvudmoment
I denna kursen kommer du få gå igenom grunderna i programvaran. Några av de viktigaste verktygen och funktioner: ritstiftet, formverktyget, skapa vektorformer, fyllnad, linje, lager, montera bild, kopiera, klistra in på plats, gruppera, banhanteraren mm.

Du kommer också få en genomgång hur man skapar en enklare produkt i programvaran.

 

Upplägg 
Kursen är en kortkurs baserat på korta videoklipp, där varje del är från ca 5 minuter till ca 15 minuter. Varje del innehåller fokus på speciell funktion, verktyg eller moment. Kursen innehåller ca 10 delar. Inom kurslängden kommer du ha möjlighet att se om filmerna, pausa och repetera. Kursen finns tillgänglig i 10 veckor från det datum du anmäler dig till kursen. 

 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. I denna kurs gör du inga uppgifter, du kan välja att gå våran kurs Illustrator med handledning från våra kursledare för att få möjligheten till att få prova på uppgifter och få feedback och vägledning. Om du går kursen med handledare, kommer du även få ett intyg för genomförd kurs.

 

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på digitala videoföreläsningar.

 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

 

Framtid

Kursen i Illustrator går bra att kombinera med någon utav våra distanskurser, tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad. 


                                                  VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANMÄLAN!


Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här