Hoppa till innehåll
NYHET! Workshop Designprosess är en Kurs

NYHET! Workshop Designprosess

Tidsgräns: 20 dagar

495 kr Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan
                                                                                                                                                                                                  Alla kurser

Kursen passar dig som:

…är intresserad av en ny metod om inspiration och produktutveckling. Du kanske längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Du vill testa ett nytt sätt att arbeta med produktutveckling i en mer kreativ designprocess? Kanske vill du testa din kreativa förmåga och skapa intressanta underlag till din portfolio? Vi har konkreta råd och under kursens gång får du ta del av hela föreläsningen som ligger till grund för Designprocessen. Denna Workshop bygger på ett verkligt uppdrag till skolans designstudenter.

Oavsett om du är nyfiken på design och kreativa processer men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men vill få inspiration till en ny kreativ metod så passar kursen dig.

 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Minna Heino Engström är kursledare för denna Workshop.

 

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av designprocessen. Ett kreativt intresse är det viktigaste. Kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

 

Kursens huvudmoment

Vi beskriver en form/ metod av Designprocessen som fungerar som grund till ditt egna kreativa arbete. Inspiration och hur man kan använda den konkret i ett idéarbete.

Föreläsning om en produkt från idé till färdig produkt.

 

Upplägg

I den här kursen får du ta del av en föreläsning av ett designarbete som skolans designstudenter genomfört med ett företag i modebranschen. Du får också följa workshopen både hur handledaren och studenterna arbetar.

 

Kursen är uppdelad i videodelar som gör att du kan ta del av ett klipp, göra arbetsuppgifterna själv och sedan se nästa video som visar hur kursens studenter arbetar samt lyssna på de diskussioner läraren och studenterna har om arbetet.

 

Fokus på ett nytt sätt att arbeta i en kreativ process.

 

Arbetsinsats

Kursen genomförs självständigt och i din egen takt.

Beroende på din ambitionsnivå och mål kan du göra kursen på en halv dag/kväll eller under en längre period om du väljer en större uppgift.

 

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad.Tillbaka till designprocessen