Hoppa till innehåll
Affärskunskap 3 Distans Löpande start är en Kurs

Affärskunskap 3 Distans Löpande start

Tidsgräns: 210 dagar

35.000 SEK Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

Tillbaka till hemsidan

                                                                                                                                                                                                  Alla kurser


AFFÄRSKUNSKAP 3 PÅ DISTANS- Produkten tas till produktion  

Vill du direktbetala anmäl dig genom att klicka på knappen ovan "Anmäl dig till kursen".

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se

Kursen passar dig som

...har en konkret plan för ditt varumärke/företag och nu är du redo att ta fram ett sortiment och starta provproduktion. Det kan också vara en tjänst inom textilbranschen som du vill arbeta fram. Du vill ha hjälp med sourcing, hitta produktion i rätt länd till rätt pris som stämmer med dit företags visioner. Du vill ha underlagen klara så att du kan starta när du känner dig redo. Din produkt är tänkt inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Vi har konkreta råd och under kursens gång kommer vi guida dig individuellt. Vi går igenom alla dokument som krävs för att på ett rättssäkert och ekonomiskt ta fram dina produkter /tjänster.

 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

 

Förkunskaper

Du behöver ha grundläggande kunskaper om hur ett företag fungerar och vad de olika bolagsformerna syftar till. Du har kanske läst vår Affärskunskap 1 Grund och Affärskunskap 2 eller motsvarande kurs inom affärsutveckling. Du har bearbetat din affärsidé och affärsplanen är klar. Varumärket är registrerat och är redo att fokusera på framtagningen av dina produkter.

 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

 

Kursens huvudmoment
Produktionens olika steg. Distribution, transport, instruktioner till producent, produktens väg genom produktionskedjan. Vilka olika leverantörer skall hanteras. Kalkyleringsmodeller för prissättning. Kommunikation med fokus på produktion. Hållbar utveckling


Upplägg 
Denna utbildning är en fortsättningskurs i affärskunskap. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Kursplanen planeras helt individuellt beroende av dina behov och mål. Timplanen fördelas när vi gått igenom dina mål.

Vi arbetar via en digital utbildningsportal med hög sekretess.

Kursen löper under 30 veckor och består av ca 8 kursbrev/kurstillfällen. Grundtimplanen är 25 handledningstimmar/student. Vi gör planeringen tillsammans och fördelar handledningstiden enligt dina mål. Om fler timmar behövs erbjuder vi tilläggspaket på 6 timmar för 7500:-  

 

Fokus på varumärkets uppbyggnad och din affärsplan

Denna kurs fokuserar på de kunskaper du behöver för att kunna förverkliga din idé om ett varumärke/produkt och få specifik kunskap om hur arbetet går till inom textilbranschen. Vi går igenom vilka olika dokument som behöver tas fram och guidar dig individuellt genom arbetet.

 

Du kommer igång med själva produktutvecklingen/produktframtagningen och kan starta provproduktion i denna kurs. Affärskunskap 3 fokuserar på just din produkt och hur du får igång produktionen, hittar produktion. Vilka aspekter måste man tänka på när man lägger produktion i olika länder. Vilka kulturella hänsyn behöver tas. Naturligtvis fortsätter vi med hållbarutveckling i Affärskunskap 3 . Vi arbetar mycket individuellt med dessa processer och hög sekretess för att utveckla just ditt varumärke.

 

En fysisk träff

Kursen är helt på distans, men en fysisk träff hos oss på Textile Fashion Center i Borås erbjuds under kursperioden. Detaljerad information om den fysiska träffen ges under kursens gång. Om önskemål finns så kan handledningstiden fördelas på distans och fysiska träffar. I denna kurs skräddarsyr vi din kursplan.

 

Arbetsinsats

Kursen är på minst 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka eller mer(beroende av din affärsplan) till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

 

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel inom affärskunskap/produktion. Resultatet avgörs av dina förutsättningar(finansiella möjligheter och den tid du själv kan lägga på att driva din produktion framåt) att starta produktion. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

 

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad.