Hoppa till innehåll
Affärskunskap 2 Distanskurs löpande kursstart är en Kurs

Affärskunskap 2 Distanskurs löpande kursstart

Tidsgräns: 210 dagar

Vi beklagar! Registreringsperioden är stängd för närvarande. Återkom snart.

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                              Tillbaka till hemsidan
                                                                                                                                                                                                              Alla kurser

AFFÄRSKUNSKAP 2, VARUMÄRKET OCH PRODUKTEN - DISTANS

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill utveckla dig inom Affärskunskap. Kursen är på ca 30 veckor, och läses på distans.  

Vill du direktbetala anmäl dig genom att klicka på knappen ovan "Anmäl dig till kursen".

Önskas delbetalning eller faktura, kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se


Kursen passar dig som

…drivit företag innan, men längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé till färdig produkt inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Du kanske jobbar i en bransch där du sett har större utvecklingspotential. Kanske nästa steg i karriären är ett eget varumärke, hur gör man? Vi har konkreta råd och under kursens gång kommer vi guida dig individuellt.

Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på hur man bygger ett varumärke med en tydlig affärsplan och affärsmodell men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver veta mer innan du tar klivet och förverkligar dina idéer.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper

Du behöver ha grundläggande kunskaper om hur ett företag fungerar och vad de olika bolagsformerna syftar till. Du har kanske läst vår Affärskunskap 1 Grund eller motsvarande kurs inom starta. Du har en idé och är redo att fokusera på Varumärkesarbetet och dina kommande produkter.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment

Vad är ett varumärke? Varumärkesplattform, Affärsplan, affärsmodell, produktens väg genom hela värdekedjan. Grundläggande företagsekonomi. Kalkyleringsmodeller för prissättning. Kommunikation med fokus på förhandling och avtal. Hållbar utveckling.

Upplägg 

Denna utbildning är en fortsättningskurs i affärskunskap. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Vi arbetar via en digital utbildningsportal med hög sekretess.

Kursen löper under 30 veckor och består av 8 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 3 veckor. Var fjärde vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på varumärkets uppbyggnad och din affärsplan

Denna kurs fokuserar på de kunskaper du behöver för att kunna förverkliga din idé om ett varumärke/produkt och få specifik kunskap om hur arbetet går till inom textilbranschen. Vi går igenom vilka olika dokument som behöver tas fram och guidar dig individuellt genom arbetet.

Du som vill lära dig mer och komma igång själva produktutvecklingen/produktframtagningen och starta provproduktion kan gå vidare till nästa steg med Affärskunskap 3 som fokuserar mer på just din produkt och hur du får igång produktionen, hittar produktion. Vilka aspekter måste man tänka på när man lägger produktion i olika länder. Vilka kulturella hänsyn behöver tas. Naturligtvis fortsätter vi med hållbarutveckling i Affärskunskap 3. Vi arbetar mycket individuellt med dessa processer och hög sekretess för att utveckla just ditt varumärke. 

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel inom affärskunskap. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Framtid

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

CSN

Utbildningen ger ej rätt till studiestöd från CSN.


                                   VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här