Hoppa till innehåll
Designprocessen är en Kurs

Designprocessen

Slutade Feb 5, 2018

Vi beklagar! Registreringsperioden är stängd för närvarande. Återkom snart.

Fullständig kursbeskrivning

DESIGNPROCESS PÅ DISTANS

Utbildningen kan delbetalas. Kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se om delbetalning önskas.

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill få en bra inblick i designerns arbetsprocess. När man läser designprocessen som distanskurs går man grundligt igenom processen från början till slut och man får övergripande pröva på produktdesign ur olika perspektiv.


Kursen passar dig som
…har ett brinnande intresse för design! Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller vill veta mer om hur en designer arbetar.


Kursledare
Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Förkunskaper
Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Språk
Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

Kursens huvudmoment
Designprocessens alla delar allt från idé, inspiration, trendanalys, konceptbeskrivning och 
kollektions/sortimentsplanering.


Upplägg 

Denna utbildning är en grundkurs i Designprocess. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter.

En fysisk träff
Kursen är helt på distans, men en fysisk träff hos oss på Textile Fashion Center i Borås erbjuds under kursperioden. Detaljerad information om den fysiska träffen ges under kursens gång.

Arbetsinsats
Kursen är på 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Efter avslutad kurs
Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med grafisk kommunikation. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.
 

Framtid
Efter denna kurs kan du välja att fördjupa dig inom exempelvis mode-, sport-, eller grafisk design Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter kan det ge förutsättningar för en fördjupad utveckling inom branschen. Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!