Hoppa till innehåll
Affärskunskap 1 Distanskurs V10 är en Kurs

Affärskunskap 1 Distanskurs V10

Slutade Jul 25, 2019

Vi beklagar! Registreringsperioden är stängd för närvarande. Återkom snart.

Fullständig kursbeskrivning

                                                                                                                                                                                                  Tillbaka till hemsidan
                                                                                                                                                                                                  Alla kurser

Affärskunskap 1 Grund PÅ DISTANS

Utbildningen kan delbetalas. Kontakta ekonomi@nordiskatextilakademin.se om delbetalning önskas.

Kursen passar dig som

…inte drivit företag innan, men längtar efter att utveckla något själv utifrån en idé inom Mode, Textil, Sport eller Sko. Du kanske arbetar i en bransch som du sett har större utvecklingspotential. Kanske nästa steg i karriären är ett eget varumärke, hur gör man? Vi har konkreta råd och under kursens gång kommer vi guida dig individuellt.

Kursen passar dig oavsett om du är nyfiken på företagandet men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet men behöver veta mer innan du tar klivet och startar ditt företag i textilbranschen.

 

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av att driva företag och utveckla varumärken/sortiment/kollektioner/produktion. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

 

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

 

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

 

Kursens huvudmoment
Vad är ett företag? Hur jobbar en entreprenör? Hur startar du? Vad behöver göras och vad behöver du känna till när du startar ett företag? Affärsidé, svensk och engelsk terminologi, Årsarbetscykler, företagets grundläggande ekonomi. Grundläggande lagar och regler, Vilka bolagsformer finns och vad finns det för fördelar och nackdelar med dem?

Upplägg 
Denna utbildning är en grundkurs i affärskunskap. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator. Vi arbetar via en digital utbildningsplattform med hög sekretess för att du ska få möjligheten att utveckla ditt varumärke.

Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter.

 

Fokus på företagets uppbyggnad och hur du kommer igång med bolaget

Denna kurs fokuserar på de grundläggande kunskaper du behöver för att kunna starta ett bolag och få specifik kunskap om hur arbetet går till inom textilbranschen. Vi går igenom vilka olika dokument som behöver tas fram och ger rekommendationer om hur du startar

 

En fysisk träff

Kursen är helt på distans, men en fysisk träff hos oss på Textile Fashion Center i Borås erbjuds under kursperioden. Detaljerad information om den fysiska träffen ges under kursens gång.

 

Arbetsinsats

Kursen är på 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis lite beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

 

Efter avslutad kurs

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel inom affärskunskap. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

 

Framtid

Du som vill lära dig mer och komma igång med varumärkesarbetet, produktutvecklingen och produktionen kan gå vidare till nästa steg med Affärskunskap 2 och 3 som fokuserar mer på just din affärsidé och hur den blir verklig. Vi arbetar mycket individuellt med dessa processer och hög sekretess för att utveckla just ditt varumärke.

 

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen.Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi dig att bygga upp en individuell studieplan!

 

CSN

Kursen är ej CSN-berättigad. 

Önskar du se broschyr Klicka här   
Önskar du prenumerera på vårat nyhetsbrev Klicka här 

Tillbaka till affärskunskap